štvrtok 17. decembra 2009

KOV Srbija

Minulý štvrtok som si zmenil status na facebooku: "Ján Havrila is going to Serbia for K.O.V.(Konferencja za omladinske vođe)." čo znamená: "Ján Havrila ide do Srbska na K.O.V.(Konferencia pre mládežníckych vedúcich)."
Musím povedať, že aj keď to bolo trocha narýchlo som rád že sme tam mohli byť. Maruška zdieľala príbehy o tom ako začala mládež v Kukovej a každý z nás (Janka,Denisa,Katka,2xJany,Jano a Ondrej) hovoril ešte svoje príbehy, svedectvá alebo nápady ako pracujeme s mládežou tu na Slovensku. Bolo to veľmi povzbudivé. Úžasným spestrením boli chvály v podaní cigánskej kapely z neďalekej dediny. Zrazu sme všetci cítili ten rytmus čo prebúdza k životu. Je to ich obdarovanie a oni ho používajú na Božiu slávu.



Neskôr večer sme sa vybrali pozrieť Belehrad, keďže konferka sa konala neďaleko. Je to obrovské mesto. Život tam neutíchal ani v sobotu večer, mesto bolo plné mladých ľudí. Premýšľal som nad tým koľko práce čaká našich bratov a sestry v Srbsku. Cestou späť sme si dali klasickú miestnu pochúťku - pljeskavicu. najviac by sa to asi dalo prirovnať hamburgeru na srbský štýl.
V nedeľu na záver konferencie sme sa modlili za naše krajiny. Srbsko aj Slovensko. Bol to zaujímavý víkend so skvelými ľudmi, verím že bude ešte veľa príležitosti takto spolu slúžiť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára