streda 25. novembra 2009

Rumunsko

"Máš jasný cieľ?" to bola otázka, ktorou sme začínali našu cestu do mesta Arad. Druhá otázka bola "Ako sa tam dostaneme?" Podobne začal svoje rozprávanie aj Cristi Brabosu, hlavný pastor zboru Metanoia, kam sme sa vybrali so študentmi ŠPM. Okrem pracovného projektu, sme tam išli načerpať inšpiráciu do služby pre naše mládeže.
Celý zbor sa snaží inovatívne a kreatívne prezentovať svoju vieru pre celé mesto i široké okolie. Vpred ich ženie jasná vízia a túžba pomáhať svojim priateľom spoznať Krista. Celé sa to deje na základe biblického posolstva.
My sme mali tú možnosť byť ubytovaní po rodinách, zažiť niečo z ich kultútry, navštívili sme mesto Temešvár (Timisoara) kde začala revolúcia, ktorú sme si nie tak dávno pripomínali aj na Slovensku. Boli sme na stretnutí ich mládeže a videli sme zapálenie pre to čo robia.



Zbor Metanoia sa rozrastá a pôsobí aj mimo mesta Arad a kedže sme neprišli len pozorovať a obdivovať, ale aj prakticky pomôcť, boli sem rozdelení do troch skupín a každá pracovala na nejakom mieste. Naša skupina pomáhala pri úpravách modlitebne v neďalekej dedinke Ghioroc. Aj keď ešte len nedávno vznikla a stále ju renovujú, už teraz sa tam veriaci v nedeľu ledva zmestia.
Bolo úžasné pre lektorov aj študentov ŠPM pozorovať ako sa Pán Boh dotkol ľudských sŕdc na tomto kúsku zeme a začal konať. Priniesol vlnu, ktorá sa šíri a my sme toho aspoň na chvíľu mohli byť účastní, mohli sme priložiť ruku k dielu a možno pre niektorých to bola inšpirácia.
Vo mne priatelia z Rumunska zanechali stopu, ktorú si chcem pamätať, keď stretnem biednych, chudobných, vdovy, siroty, slabých, vrahov, násilníkov...ľudí, ktorí tak ako ja potrebujú Ježiša.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára